باید ها و نباید ها در فصول مختلف سال

بهار

در بهار حجامت- رگ زدن یا فصد خون- تصفیه خون یا پاکسازی خون- و قی کردن( یا استفراغ کردن عمدی) مفید است.

ورزش را در حد اعتدال انجام دهید.

پرخوری در فصل بهار موجب بیماری می شود.

در بهار از میوه ها و غذاهای خوراکی لیف بایستی استفاده نمود.

از رب های فرونشاننده گرمای بدن مثل رب انار، یا رب نارنج استفاده نمایید.

از خوردن گوشت زیاد و نوشیدنی های گرمی بخش و رطوبت آور پرهیز نمایید.

تابستان

ورزش کمتر انجام شود.

اصول پرهیز و کم خوری رعایت شود.

آرامش و استراحت فرونشاننده گرمای بدن می باشد.

در تابستان قی کردن مفیدتر از هر فصل سال  است.

پاییز

بهتر است عملیات دفع مواد زائد ( مثل فصد-حجامت-اسهال و ...) در اواسط پاییز یعنی در آنجاییکه طول شب با طول روز برابر است انجام شود.

موارد مفید در پاییز عبارتند از:

پرهیز از جماع مکرر

پرهیز از خوردن آب سرد

پرهیز از خوابین با شکم پر

پرهیز از دوش گرفتن با آب سرد

پرهیز از خوردن زیاد میوه های فصل

آب تنی کردن با آب ولرم مفید است.

عمل قی کردن در این فصل خوب نیست.

بارش باران پاییزی برای تعدیل اخلاط خوب است.

زمستان

در این فصل انسان نیاز به ورزش دارد.

سردیجات مثل خرفه و کاسنی مضر هستند.

در این فصل بدن به غذای زیاد و مغذی نیاز دارد.

سبزی های گرم مثل کلم و گل کلم و کرفس مفید می باشند.

در زمستان عوارض بیماری ها، کمتر از سایر فصول وجود دارند.

تجویز ملین و در نتیجه اسهال مفید می باشد ولی قی کردن مفید نیست.

روشن کردن بخور و یا عود و یا اسفند در محل زندگی هوا را ضدعفونی می نماید.

دود ها و بخور های ضدعفونی کننده هوا عبارتند از : اسفند- کندر- سُعد- مورد- بخور سرکه- بخور گل رز(اسانس گل سرخ)- و بخور صندل.




تاريخ : شنبه 20 مهر 1392 | 7:21 | نویسنده : فاطمه |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.